Status van je bestelling

Via onze verzendpartner GLS beschikt altijd over de actuele statusinformatie met betrekking tot uw bestelling. Met uw 14-cijferig pakketnummer (zonder spaties) en uw postcode, ziet u direct waar uw pakket zich bevindt. Vraag hier de Track & Trace informatie van uw bestelling op.

Bezorgopties

Flexibel in de bezorging:

U wordt per mail door GLS op de hoogte gebracht van de aanstaande bezorging van het pakket. U kunt de bezorging van het pakket actief beïnvloeden door via een link in de e-mail een van de bezorgopties te kiezen. De service is beschikbaar voor binnenlandse pakketzendingen en zendingen tussen 15 Europese landen.

Bezorgopties – al vóór het begin van de verzending te kiezen

  • Bezorging op hetzelfde adres op een bepaalde datum binnen een specifiek tijdvenster van drie uur
  • Ophalen bij een GLS Pakket Shop
  • Ophalen bij een GLS-depot
  • De zending weigeren

Het proces in detail

Stap 1: Informatie aan het begin van de verzending
De verzender ontvangt een bestelling, bereidt de zending voor en geeft via het verzendsysteem de gebruikelijke gegevens door aan GLS, waaronder het e-mailadres van de ontvanger van het pakket. Hij geeft ook aan dat het een particulier adres is, zodat de flexibele bezorgopties voor dit pakket worden geactiveerd. GLS stuurt de ontvanger vervolgens een e-mail over de op handen zijnde zending. De ontvanger kan zo beoordelen of hij het pakket zelf in ontvangst kan nemen.
In de e-mail staat een link waarmee de ontvanger rechtstreeks naar de bezorgopties voor zijn pakket op de GLS-website wordt geleid. Het systeem herkent het pakket en bevestigt de identiteit van de betreffende ontvanger. Deze kan onmiddellijk, zonder zich te registreren of in te loggen, een optie kiezen.

Stap 2: Directe keuze met gedetailleerde informatie
Op de website met bezorgopties krijgt de ontvanger een overzicht van de beschikbare alternatieve bezorgdata, inclusief informatie over de tijdvensters van drie uur die bij de betreffende dag te horen. Met een direct toegankelijke zoekfunctie kan de ontvanger ook een GLS Pakket Shop kiezen, bijvoorbeeld een Pakket Shop waar hij na het werk op weg naar huis langs kan gaan. De ontvanger kan er ook voor kiezen het pakket op te halen bij het depot van GLS dat voor de bezorging verantwoordelijk is.

Stap 3: De ontvanger wordt tot de bezorging op de hoogte gehouden
Na de bezorging blijft GLS de ontvanger per e-mail op de hoogte houden. GLS laat bijvoorbeeld weten dat het pakket in de gewenste GLS Pakket Shop is bezorgd.

Beschikbaarheid
De Flex Delivery Service is beschikbaar voor binnenlandse pakketzendingen. Ook is de service beschikbaar voor internationale zendingen van en naar België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje en Tsjechië.

Vereisten
Een verzender hoeft slechts aan een klein aantal vereisten te voldoen voordat GLS deze dienst voor zijn pakketten kan uitvoeren.
Via de algemene voorwaarden of tijdens het bestelproces krijg hij toestemming van de ontvanger voor het doorgeven van zijn e-mailadres

Wanneer ontvang ik mijn bestelling

Niets is zo belangrijk als de levertijd. Daarom zie je nog voordat je iets bestelt wanneer we het artikel bezorgen. Meestal ontvang je het de volgende dag in huis.
Heb je een afleveradres buiten Nederland of België? Dan is je artikel langer onderweg. Deze tabel is daarbij een goede leidraad:

Land
Duitsland, Luxemburg
Overige EU-landen, Noorwegen, Zwitserland
Overige Europese landen

Levertijd
Vermeld op de website
Vermeld op de website
Vermeld op de website

+ Extra bezorgtijd
+ 2 tot 3 werkdagen
+ 3 tot 4 werkdagen
+ 7 tot 9 werkdagen

Onze bezorgers doen er alles aan om de beloofde levertijd waar te maken. Als dat onverhoopt niet lukt, brengen we je daarvan op de hoogte.